5-ös lista vérzés elleni por

5-ös lista
(Vérzés elleni por): - Vérzés csillapításra és hosszúra nyúló havi vérzés esetére, stb..

Finomra őrölünk: egy evőkanálnyi pörkölt Arab kávét (szemek)Coffea arabica (granum), egy evőkanálnyi Fűszer köményt (magvak)Carum carvi (semen), egy evőkanálnyi porcukrot - dulcis/sugar raffinatus, 1/4 evőkanálnyi Ceyloni fahéjat (kéreg)Cinnamomum zeylanicum (cortex), 1/6 evőkanálnyi SzegfűszegetSyzygium aromaticum és aztán az egészet összekeverjük 3 evőkanálnyi ömlesztett durva sóval sal asper, (a sót nem kell megőrölni)

Használat: Beveszünk egy csapott kiskanálnyit a porból minden vért köpés, orrból, fülből, székletből, vagy vizeletből származó vér esetén és kell egy pohár szobahőmérsékletű, lehűtött forralt tejetlac, inni. Úgyszintén bevesszük, valahányszor a szánkban érezzük a sajátos sós-vér ízt, (utalás arra, hogy valahol a szervezetben belső vérzés fog elindulni.).

Egyéb ajánlások: A port, a 3 napon (72 órán) túlnyúló havi vérzés esetén is kell használni. Be kell venni egy csapott kiskanálnyit a porból és egy pohár tejet inni rá. Ha egy óra múlva a havi vérzés nem áll el, akkor még be kell venni egy csapott kiskanálnyit és inni egy pohár tejet  Ha a havi vérzés nem állt el, akkor 3-adszor is be kell venni, aztán 4- edszer is. Többet mint 4 kiskanálnyit nem szabad bevenni egy nap. A következő nap ismét be kell venni, a havi vérzés megállásáig,. Ha a havi vérzés megáll, nem kell bevenni többet a porból.