15b lista nyírfa tea rák ellen

15b lista
(Nyírfakéreg tea.): - Rák ellen.
(Bibircses nyír (kéreg)Betula pendula (cortex)) 

 A
nyírfatörzs kivágása

 1. El kell menni egy nyírfaerdőbe, (lehetőleg a hegyekbe, vagy dombokra, semmiképpen sem mocsaras helyekre, vagy fertőzött-, vagy termálvizes területekre, és közvetlen vizek mellé sem (folyópartra, stb.)), ki kell választani egy szép, magas, bőséges lombkoronájú, egyenes nyírfát, melynek a kérge legyen tiszta, fehér, tökéletesen sima, repedés nélküli (nagy repedések nélkül és minél kevesebb kicsi repedésekkel).
 2. A nyírfa törzsének, a beteg szemmagasságában mért kerülete, meg kell egyezzen a beteg fejkerületével (általában 55-57 centiméter), vagy minél közelebb álljon hozzá (lehet 1-3 centiméterrel vékonyabb is, ha tökéletes a kérge).
 3. Kivágunk egy 2 méteres darabot a törzsből, (minél közelebb a földtől: 10-20 centiméterre), és megjelöljük a vékonyabbik, (a felső), végét, hogy be tudjuk azonosítani otthon és óvatosan szállítjuk, anélkül, hogy meghorzsoljuk, vagy hogy földdel összekenjük. Jó a törzs 2 végét letakarni 2 tiszta, nedves ronggyal, a szállítás idejére. A 2 méteres darabot, 2 egyenlő részre lehet vágni, a könnyebb szállítás érdekében, de akkor meg kell jelölni mindegyiknek a vékonyabbik végét és a darabok sorrendjét is, és nedves rongyokba kell csavarni őket.
 4. Haza érvén a törzset, ( vagy a fél törzseket), a vékonyabbik, (felső, megjelölt), részével felfelé, függőlegesen helyezzük el, egy nedves ronggyal a tetején, (főleg a félbevágott törzs, alsó felének a tetejére, amelynél még nem kezdődik a lehántás), és a vastagabb, (alsó), végét egy tiszta, 20%-g vízzel töltött műanyag vederbe helyezzük, (a vizet folyamatosan kipótoljuk, ahogyan azt a fatörzs felszívja).
 5. A törzset egy tiszta, fagytól-, kiszáradástól- és penésztől- védett helyen tároljuk. A kezelést, a fatörzs kivágásától számított 2 napon belül el kell kezdeni.
 6. A lehántást fentről lefelé, (és a fél törzsek eredeti sorrendjében), végezzük, körkörösen haladunk, óramutató járásával ellentétes irányban, és amikor egy „gyűrűt” befejeztünk, áttérünk az alatta lévőre és így tovább, amíg körülbelül 5 centiméterre érünk a vederben lévő víz szintjétől.
 7. Az egy napi kéregszükséglet, (a kéreg adag, amit egy nap alatt felhasználunk), egyenlő a beteg tenyerének nagyságával, vagyis azzal a téglalappal, melynek nagysága, (felülete), egyenlő a beteg jobb tenyerének nagyságával, ujjakkal együtt, kinyújtott és összezárt ujjakkal, (a hüvelykujjat is beleértve). Ennek érdekében, csinálunk egy „méretet”, (mértéket, sablont), kartonból, (keménypapírból), melyre rátesszük a beteg tenyerét és kivágjuk a beteg tenyerének megfelelő nagyságú téglalapot.

 A nyírfakéreg tea elkészítése.
 1. Egy 4 literes, 18/10-es, rozsdamentes, (inox), vagy nem megrepedt-, tökéletes zománccal rendelkező fazékba, odateszünk főzni 3 liternyi tiszta vizet, 7 evőkanálnyi kiválogatott, Vetési konkoly nélküli – sine Agrostemma githago, 5-6 vízben kimosott, Közönséges búza (szemet)Triticum aestivum (granum). Amikor a búza kezd főni, kicsire állítjuk a gázlángot, úgy, hogy a búza lassan főjön az edény alján.
 2. Amikor a búzaszemek félig megfőttek, (kezdenek kicsattanni az első szemek), akkor, egy rozsdamentes, (inox), bicskával, vagy egy jobb minőségű, rozsdamentes, (inox) késsel, levesszük a nyírfáról a szükséges kérget, (amekkora a beteg tenyere vízszintes helyzetben). A bicska kisebbik vágóélével megkarcoljuk a kérget, (5 darab, 2-3 centiméteres sávot), egészen a fáig, a hosszabbik pengével pedig fentről beszúrunk a fa és a belső barnás kéreg közé, finoman leválasztva a kéreg sávokat. Ezeket, a leválasztás ütemében és nagyságának megfelelő, tiszta tányérba tesszük.
 3. Ugyanazt a bicskát használva el kell távolítani azokat a külső kéregrészeket, amelyek meg vannak repedve és azokat a belső kéregrészeket, amelyek meg vannak penészedve, vagy oxidálódtak, amelyek sötét barna, vagy vöröses színűek. A teához csak a megtisztított külső,fehér kérget és a belső világos barna kérget, (a legfontosabb), amely nincs megoxidálódva vagy megpenészedve. Az így előkészített kéregdarabkákat, kézzel felaprózzuk, ugyanazon a tányéron.
 4. A fövő búzába a felaprózott kérget is beletesszük, még 1,5-2 percig főni, (de nem tovább, mint 2 percig), aztán eloltjuk a tüzet és lefedve, állni hagyjuk még 15 percig.
 5. A nyírfa kéreggel együtt főzzük a 3-as, 4-es, vagy 12-es ivásra való teákat is, az alábbi útmutatások szerint:
   - Ha a betegnek, székrekedése, (szorulása), vagy keményebb széklete van, akkor a 3-as listát kell hozzáadni.
   - Ha hasmenése van, akkor a 4-es listát kell hozzáadni.
   - Ha zavaros, vagy színes a vizelete, akkor a 12-es listát kell hozzáadni.
   - Ha a széklete is kemény és a vizelete is módosult kinézetet mutat, akkor egyidejűleg kell hozzá adni a 3-as listát + a 12-es listát is.
   - Miután a széklet és a vizelet normálissá válik, már csak a búzából és nyírfa kéregből készült teát kell inni, a 3-as, 4-es, vagy 12-es listák nélkül, egészen a kéreg elfogyásáig, a törzsről.
 6. A teljes kezelés 3 nyírfatörzsnyit tart, melynek kérgéből készült teát, folytonosan, szünet nélkül minden nap kell inni, (a leírtak szerint). (Egy darab, 2 méteres törzs, körülbelül 40 napi kezeléshez elegendő). A betegség megállításához, általában, minimum 40, vagy éppen 80 napi, (1-2 törzsnyi), kezelésre van szükség.
 7. Vérszegénység esetén, a tea elkészítéséhez még kell használni Sár fűz kérget Salix alba ssp:vitellina (cortex) és Csigolyafűz kérget is Salix purpurea (cortex) (7-10 négyzetcentimétert). (Meg kell jegyezzük, hogy MIHAI BÁCSI sokaknak úgy mondta, hogy a fűznél, az egy napra lehántott felület akkora, mint a beteg tenyerének hossza, a szélessége pedig, mint a beteg három ujjának szélessége, mikor össze vannak fogva. Meg kell jegyezzük még azt is, hogy a fűzfa használata, a nyírfateában, csak akkor volt esedékes, ha azt MIHAI BÁCSI külön javasolta valakinek.) A Sár fűz és a Csigolyafűz törzse legyen minél hasonlóbb a nyírfáéra, de a vastagsága legyen kisebb, mint a beteg dereka, de nagyobb, mint a beteg térdvastagsága. A fűz törzseket, függőleges helyzetben, tiszta vízben tartjuk, a vékonyabbik végével felfelé és a vastagabbikkal a vízben. Az egyedüli különbség, hogy a fűznél a kéreglehántást lentről felfelé kell végezni, körbe kell haladni az illető gyűrűn, majd pedig, az első gyűrű befejeztével, a fölötte lévő gyűrűre kell áttérni és így tovább, a fűzfatörzs befejeztéig. A felaprózott fűzfa darabkákat a nyírfa kéreggel együtt tesszük oda főni és esetleg a 3-as, 4-es, vagy 12-es listákkal együtt az útmutatások szerint.
 8. Az így nyert teamennyiséget, (2,5 litert), 24 órán át kell meginni, óránként, körülbelül 100-150 millilitert.
 9. Ha vannak sebek azokat naponta 10-15-ször kell megmosni nyírfakéreg teával. Ezért el kell különíteni 1/2 liternyit, mosásra, az ivásra készített teából, a többi 2-2,5 liternyit meg kell inni az útmutatások szerint.
 10. A teát minél korábban reggel meg kell csinálni, kis kortyokkal kel iszogatni, ha pedig másnapra maradna belőle, akkor azt el kell lökni és reggel másik új teát kell csinálni.

KÖTELEZŐEN BETARTANDÓ SZABÁLYOK !

 1.
Szigorúan tilos a nyírfakéreg teával való egész kezelési időszak alatt vizet, vagy más folyadékot inni. Például, ha valaki megiszik egy pohár vizet 6 hónapi teával való kezelés után, törlődik az egész addigi kezelés hatása és nulláról fog kelleni újra kezdeni azt.

 2. Tilos hideg ételt enni, vagy hideg teát inni, a beteg kell óvakodjon a vírusos megbetegedésektől és a meghűlésektől, (mert ezek a vírusos megbetegedések elindíthatják a daganatos inváziót, főleg ott ahol a szervezet természetes immunitását, (védekezőképességét), megsemmisítette a radioterápia, (sugárkezelés), vagy a kemoterápia, (vegyszeres kezelés)). Szóval, amennyiben lehetséges, óvakodni kell a sugárzásoktól, műtétektől és meghűlésektől.
 3.  A teát Természetes szörpökkkelSirupus naturalis, édesítjük, úgy mint: Erdei málna - Rubus idaeus, Meggy - Prunus cerasus, Hamvas szeder - Rubus caesius, Közönséges jegenyefenyő - Abies alba, Citrom - Citrus limon és Fekete áfonya - Vaccinium myrtillus, szörpökkel, összevegyítve (őket), vagy minden héten másikkal, az említett szörpök közül, körbe-körbe. A cukorbetegek használhatnak zaharint.

 

A lista leírásának egy másik változata.

15-ös lista rák ellen
(nyírfakéreg tea-érvényes az év minden időszakában!)

Kiválasztjuk az illető beteg szemmagasságában, a beteg fejkörméretével megegyező nyírfát, perfekt (tökéletesen) egészséges kérgű (sima, repedés nélküli) nyírfát választunk.
A földtől 10-15 cm-re vágjuk le és innen számítva 2 m-es darabot vágunk le a törzsből.
Ezt szállításnál kettévághatjuk a közepén, de ez esetben figyelembe kell venni, hogy a kéreghántás sorrendje megmaradjon.(vagyis a kérget ugyanolyan sorrendben használjuk fel, mintha nem lenne kettévágva, fentről lefelé, az alábbiakban leírtak szerint,( ha jól értelmezem az eredeti leírást, akkor nem csak a fentről lefelé való sorrendet, hanem az egyes gyűrűk lehántásának sorrendjét is figyelembe kell venni Ahol az előző gyűrű lehántását befejeztük ott kell kezdeni a következő gyűrűnek a lehántását. Megjegyzés: Ebben a listában véletlenül sem az év-gyűrűkről van szó,  hanem kéreggyűrűkről vagyis tenyérnyi szélességű és a törzsön körbeérő kéregszakaszokról kéregrészekről, amit fokozatosan, vagyis csak a teakészítésekor hántunk le az ahhoz szükséges mennyiségben, tenyérnyi nagyságban ( a beteg tenyerének nagyságában ) az alábbiakban leírtak alapján, vagyis fentről lefelé(ahogy eredetileg volt kivágás előtt úgy értendő fentről lefelé és így is tároljuk a gyökér felől volt tehát alsó részét vízbe állítva ezért fontos megjelölni kivágás előtt hogy melyik az alsó része)  sorrendbe haladva a gyűrűkkel de minden egyes gyűrűt körbe-körbe kb.3 vagy 4 nap alatt bontunk le agyűrűn lévő kéregfelület és ehhez képest a beteg tenyerének mérete függvényében( arányában)(egy tenyérnyi felület =egy napi teakészítésre való adag!!!)
Tehát kivágásnál és szállításnál meg kell jegyezni hogy melyik volt a törzs felső része, melyik az alsó és milyen sorrendben jönnek a részek ha a szállításnál ketté vágtuk, és ezeknek egyenként is melyik a felső részük és melyik az alsó részük, hogy a kéreghántás sorrendjét megőrízzük, illetve, hogy mikor a felső résznek alsó gyűrűjét lehántottuk, akkor ahol azt befejeztük, ugyanott kezdjük a következő, vagyis az alsó rész felső gyűrűjének lehántását, ezért jegyezzük meg a két törzs egymáshoz viszonyított helyzetét is, hogy ne forduljon el egy máshoz viszonyítva a két darab, vagyis hogy ugyanott folytassuk a kéreg lehántást, ahol az előzőnél abbahagytuk, (befejeztük), ez érvényes minden egymást követő gyűrű esetén is, vagyis ahol az előző, fentebbi gyűrű lehántását befejeztük, ott kezdjük az azt követő az alatt lévő gyűrű lehántását!
Egy gyűrűben 3-4 tenyérnyi felület van, vízszintesen tartott tenyér esetében 3, de több gyűrű fér a 2m-be, függőlegesen tartott tenyér esetében kb. 4tenyérnyi, de ez esetben szélesebb a gyűrű és kevesebb gyűrű fér el a 2m-ben, összességében ugyanannyi felület.
A lehántása (a kéregnek) fentről (a vékonyabbik) végéről kezdődik a törzsnek, amekkora a tenyere a betegnek összezárt és kinyújtott ujjakkal akkora felületet lehántva minden egyes nap( vagyis minden egyes tea főzéshez – a napi 2-3literhez).  
Körkörösen haladunk, majd egy sor vagy(gyűrű) befejezése után másik sort(gyűrűt) kezdünk. Kb. 40 valamennyi nap alatt hántjuk le a 2 m-t.
Mihály bácsi javaslatára bizonyos esetekben hozzáadódik még a vörös fűz is. Elősegíti a vörös vértestek képződését, és erősíti az immun rendszert, ha sápadt az illető beteg. Ezzel is hasonló képpen cselekszünk, azzal a külömbséggel,  hogy   itt a lehántási sorrend a lentről felfelé, és a fűz törzse ne legyen vastagabb a beteg derekánál, se vékonyabb mint a beteg térde, ha lehet egyenes és sima felületű legyen ez is.
Főzni tegyünk lassan 3l-i vizet 300g, vagy 7 kanál búzaszemet adunk hozzá, lassan addig főzzük míg a búza ehető lesz vagy kicsattan, aztán hozzáadjuk a lehántott nyírfakérget(a fűzfa kérget is), melyet közvetlen a főzés előtt hántunk le és felaprózzuk. Együtt főzzük a búzával tovább még 2 percig. Aztán külön veszünk egy csészébe sebmosásra maximum 1l teát, úgy hogy maradjon ivásra minimum 2l tea, az így főzöttből, amit 1nap és 1éjjel megiszunk időközönként kisebb mennyiségeket iszogatva. Ha van seb akkor a sebmosásra külön vett teával azt minél sűrűbben mossuk vele.
Ha nincs seb akkor a teának azt a részét is leszűrve meg kell inni.
Így kell csinálni naponta, minél korábban reggel főzni a teát, amíg a kéreg elfogy(min 40 napig, minimum 40 nap kell, ahhoz, hogy a betegség megálljon, vagy80, vagy 120, tehát akár többszöri kezelés is és kb. ugyanennyiszer újonnan kivágott, fatörzs 2méteres ddarabja szükséges, attól függően, hogy milyen állapotban van a betegség ) a 2m-es törzsről fentről lefele körbe végétől végéig, a vörös fűz esetében lentről felfelé.
Székrekedés(szorulás)esetén a 3-as lista teáit is belefőzzük(növényeit), hasmenés esetén pedig a 4-es lista növényeit főzzük bele, a3-as helyett. Ha pedig a vizelet zavaros vagy színes, akkor a12-es lista teáit(növényeit) kell a kéreggel együtt bele főzni, amig el nem múlik, vagyis amíg a vizelet ki nem tisztul.
            Ha normalizálódott a széklet, akkor a 3-as és a 4-es listának növényeit is ki lehet hagyni. Ha pedig a vizelet is normalizálódik, akkor a12-es lista teáit(növényeit)is el lehet hagyni.
És akkor már csak a 15-ös lista teáit kell inni, vagyis a fent említett módon megfőzött búza és nyírfa(és fűz)kéregből főzött teát.
Figyelem: 1. A kérget amit megfőzünk, csak közvetlen a főzés előtt hántjuk le és megtisztitjuk a vékony fehér hártya szerü résztől a sérült részeket kivágjuk és a penészes kéregrészeket is, illetve a sötétbarna, vagy vöröses oxidált részeket is(és felaprózzuk), csak inox(rozsdamentes) éles kést használjunk a kéreg leválasztásához és szintén inox(rozsdamentes) edényben főzzük a teát is.
                 2. A törzs kivágásától 2 napon belül kell kezdeni a kezelést! A fatörzset, egy két méteres darabot egyben, a jégtől, száradástól, penésztől óvva, ha lehet pincében vagy éléskamarában egy vízzel telt edényben(az alsó(a vastagabb végével, mely a kivágás előtt a földhöz volt közelebb) végével vízbe állítva)tároljuk, vagy ha szállítás miatt kettévágtuk, akkor a két darabnak alsó végeit vízben tároljuk(vízbe állítjuk), az alsó még sorra nem kerülő darabnak, pedig még a tetejét is nedves ronggyal borítjuk mindaddig amíg sorra nem kerül. A fa kivágásától számított 2 napon belül a kezelést meg kell kezdeni. Nagyon-nagyon fontos:
      3. Kezelés időtartama alatt ne igyon vizet, még kezelés után sem, sem pedig hideget nem szabad enni sem inni , de még a tej sem ajánlott, mert a tejtermékek éppúgy, mint a hideg és a víz stb. hozzájárulnak a kórokozók szaporításához.
Csak teákat javaslunk, legalábbis míg a kezelés tart mindenképpen, Tilos vizet inni!
A nyirfanedv(széva) 5 ször hatékonyabb mint a nyirfakéregből készült tea, de vegyék figyelembe minden teánál és így a nyirfakéreg teánál is a teákra vonatkozó általános szabályokat is.
Olvassák el  az  általános szabályokat is a teákhoz.