6-os lista belégzés,gargalizálás,fűrdő

6-os lista

(Belégzésre, gargalizálásra, mosásra és ülepfürdőnek). – Bőrbetegségekre és légúti megbetegedésekre, a fogak és a szájüregi betegségek kezelésére, gargalizálással, aranyérre, menstruációs zavarokra. (Egyesek azt mondják, hogy ez a tea jó lenne gyomorbetegségekre is, de meg kell jegyezzük, hogy általában MIHAI BÁCSI ellenjavallotta, inni ezt a teát, csak nagyon ritkán javasolta, egy-egy személynek, hogy igyon ebből a teából.)

1.Közönséges mogyoróCorylus avellana  2.Mezei katángkóróCichorium intybus  3.Közönséges Cickafark - Achillea millefolium  4.Gyepű rózsa (gyümölcs)Rosa canina (fructus)  5.Közönséges vadalmaMalus sylvestris  6.Fodormenta - Mentha crispa / Borsmenta - Mentha piperita / Zöld menta - Mentha spicata 7.Bibircses nyírBetula pendula  8.Orvosi székfűMatricaria camomilla  9.Hamvas szederRubus caesius  10.KirálydióJuglans regia  11.CseregalagonyaCrataegus oxyacantha  12.Kerti petrezselyemPetroselinum crispum  13.Fekete bodzaSambucus nigra  14.Kocsányos tölgyQuercus robur  15.Ezüst hársTilia tomentosa  16.Réti hereTrifolium pratense

Egy lepedőanyagból készült vászonzsákocskába minden növényből 3 evőkanálnyit, vagyis egy maréknyit teszünk és a zsákocskát 4 liternyi zubogó vízben 1 percen át főzzük. Mindjárt egy lepedővel a fejünkön 10-12 percig belégzést végzünk.(este vagy reggel és este). Külön veszünk egy pohárnyi teát és naponta 6-szor gargalizálunk. Naponta 15-20-szor a teával benedvesítjük a beteg bőrfelületet. 20 perces ülepfürdőt kell végezni (a zsákocskát kivesszük).

A zsákocskát hidegen tároljuk és még 3 napig használjuk. Újrafőzzük a zsákocskát 1 percig és megismételünk minden a kezeléssel kapcsolatos tevékenységet. Az 5-ik napon kicseréljük a növényeket a zsákocskából, újakra.