15-ös a lista nyírfalé rák ellen

15a lista
(Bibircses nyír (nedv)Betula pendula (sucus)): - Rák ellen.

Más elnevezések: nyírfalé, nyírfanedv, nyírfavíz, nyírlé, nyírnedv, nyírvíz, seva, széva, stb.

A nyírfanedvet csak tavasszal lehet gyűjteni, (február 20-tól, április 10-ig), gyakorlatilag márciusban. Ha megfelelően van gyűjtve és megiszogatva, akkor 5-ször hatásosabb, mint a nyírfakéreg tea, amelyik egyébként, szintén egy nagyon erős és hatásos tea. Az összes kezelések közül, a nyírfanedvnek van a legnagyobb gyógyító és regeneráló, (helyreállító), ereje. Mihai Bácsi, ,,AZ ÉLET VIZÉNEK” nevezte és ,,aki megiszik 20 liter nyírfa nedvet, az nem fog meghalni abban az évben, akár milyen beteg is lenne”. Egy liternyi megivott, jó minőségű nyírfanedvnek olyan hatása van, mint 20 napi kezelésnek a 3-as és a 12-es teákkal, és 20 liter megivott nyírfanedvnek pedig olyan hatása van, mint egy évi kezelésnek a 3-as és a 12-es teákkal. A leghatásosabb nyírfa nedv, a hegyvidéki, (domb oldali), mely a gyűjtés helyén kerül elfogyasztásra, (7-8) fától körbe-körbe, sétálva köztük és mindegyiknél, vagyis mindegyiktől elfogyasztva egy-egy pohárnyi nyírfa levet, aztán pedig újra kezdve az illető fák sorba vételét. Az ajánlott, (ideális), mennyiség egy napra 3-6 liter. Nem az számít leginkább, hogy valaki hány napig issza, a nyírfalevet, hanem sokkal inkább az, hogy abban a periódusban, amikor folyik a nyírfalé ki, hány liternyit iszik meg: 20 liternyi - elegendő, 40 liternyi - , 60 liternyi nagyon jó, 80 liternyikitűnő, 100 liternyi (és afölött) - tökéletes. Az a jó, ha abban az időszakban, amikor, a nyírfalevet issza, nem iszik vizet, vagy más folyadékot, hanem csak nyírfa levet. A nyírfalevet egészséges, vagy aránylag egészséges személyek is ihatják, (MIHAI BÁCSI azt mondta, hogy a Csernobili nukleáris baleset után, már nincsen egészséges ember a Földön, és, hogy az állatok is és a növények is megbetegedtek).

A gyűjtési módszer nagyon egyszerű és jó figyelembe venni a következőket:

1. Egyetlen ferde – függőleges vágást ejtünk, amely hossza ne haladja meg a fa kerületének egyharmadát, (1/3-át), vagy egy „V” alakú, kis vágást úgy hogy minél kisebb legyen a fa sérülése. Csak a következő évben ejthető újabb vágás ugyanazon a fán, és, ha lehet, akkor éppen átellenben, a fa másik oldalán és más szinten, mint az előző volt, úgy, hogy a fa nedvkeringése folytonos maradjon, mivelhogy fenn áll a fa kiszáradásának veszélye. Következésképpen ne viselkedjünk vandálok módjára a fákkal, mert szükségük van rájuk a következő években is, vagy szükségük van más, beteg embereknek. Ezt a felelőtlen cselekedetet, csak azok az emberek teszik, akik csak tisztán kereskedelmi céllal, teljesen kihasználják a fákat, amit el kell kerülni, mert A JÓISTEN, visszaveszi „ajándékát” ott, ahol a szándék nem tiszta.

2. A fák megvágásához csak rozsdamentes(inox) késeket és fűrészeket használjanak.

3. A vágás alsó részébe egy fa pálcikát(csapot), vagy egy műanyag palack nyakából készített(ketté vágott és repesztett) műanyag „csőr”-t(vályút) helyezünk(szúrunk be), amit gyengén belekalapálunk egy kalapáccsal a fa kérgébe. Semmiféleképen SEM SZABAD HASZNÁLNI FÉMET A „CSŐR”-HÖZ, AMELYEN A NYÍRFA LÉ LE FOG FOLYNI, mert megszűnik a nyírfalé gyógyhatása, ha bármilyen fémmel érintkezik és kockáztatják, azt, hogy aztán potyára isszák. Ezért azt ajánlom, hogy csak nagyon megbízható személyektől vegyenek nyírfalevet, akikről biztosan tudják, hogy maximális tisztasági, (higiéniai) feltételek mellett gyűjtik és szállítják a nyírfalevet, és nem használnak fémet.

4. A vágást jól meg kell tisztítani a forgácsoktól, úgy, hogy a nyírfalé akadálymentesen folyjék lefelé, a pálcikán, (csapon), vagy a „csőr”-ön pedig átfolyjon egy üvegbe, vagy egy műanyag palackba.

5. Egy vékony dróttal szorosan körbe kötjük egy tökéletesen tiszta műanyag palack nyakát és aztán a fa körül is, (NE VERJENEK SZEGEKET A FÁBA, ÉS NE GYŰJTSÉK A NYÍRFALEVET, EGYENESEN MŰANYAG TASAKOKBA!) és úgy kell beállítani, hogy a palack szája éppen a műanyag „csőr” alatt legyen és, hogy a nyírfa nedv belecsordogáljon egyenesen a műanyag palackba.

6. Amikor a műanyag palack megtelt, leoldjuk a fáról, rátesszük a dugóját és egy másik tökéletesen tiszta műanyagpalackot, kötünk a helyére. Jó a műanyag palackot a fának az északi oldalára kötni, hogy a Nap ne melegítse fel üvegház-hatás által, a műanyag palackban levő nyírfa levet, mert a melegtől, a nyírfalé megromlik.

7. Ha esik az eső, akkor dróttal, szorosan felkötünk egy nejlonfóliát a műanyag palack fölé és a vágásnál feljebb, úgy, hogy az esővíz ne tudjon belemenni a műanyag palackba, a fa kérgén folydogáló víz pedig átfolyjon a fólia fölött és ne jusson bele a vágásba illetve onnan a műanyag palackba. Ha eső víz jut a nyírfaléba, akkor már nincs gyógyhatása és akkor hiába isszák, mert akkor már nem gyógyít.

8. A nyírfalevet hidegen tároljuk és a gyűjtéstől számított maximum 24 órán belül el kell fogyasztani. 24 óra eltelte után, a gyógyhatása, nagyon sokat csökken.

9. FIGYELEM: A nyírfalevet  nem szabad hidegen, vagy fáradtan inni, mert akkor nem fog hatni.

10. A vágást 3-3 naponként ki kell mosni egy vízsugárral és eltávolítani a penészt, amit a fa kiválaszt magából, hogy bezárja a vágást.

11. Ha penész jelenik meg, vagy a nyírfalé zavarossá, részecskékkel telivé, vagy tejszerűvé válik, automatikusan megszüntetjük a műanyagpalackot arról a fáról, kivesszük a „csőr”-t és a vágást betömjük, a fa tövétől vett földdel, következvén, hogy azt a fát csak a következő évben használhatják újra.

Következésképpen: Ne használjanak fémet, ne hígítsák vízzel, tartsanak egy tökéletes tisztaságot, (higiéniát), meg kell inni, a gyűjtéstől számított 24 órán belül, nem szabad hidegen inni, nem szabad fáradtan inni, ne igyanak más folyadékot, a nyírfaléval való kezelés időszakában, ne igyák amikor zavaros, áttetsző, vagy amikor megváltozott az íze és akkor a gyógyulás szavatoltan, (garantáltan), elkezdődik. SOK SIKERT!

A nyírfanedvvel egyidejűleg lehet inni Közönséges gyertyán nedvetCarpinus betulus (sucus) – t is, a következő megjegyzésekkel:

1. Az arány, amiben ihatóak: 85% nyírfalé és 15% gyertyánfalé.

2. A kétféle fanedv hatása egymást kiegészítő, a nyírfalé helyreállítja, a nagy szerveket, míg a gyertyán lé inkább a rendszerek szintjén-, működés javítóan, (funkcionálisan), hat.

3. A gyertyánfalevet ugyanúgy kell gyűjteni, mint a nyírfalevet, csak a gyertyánfa lének a gyűjtési időszaka rövidebb, (megjelenik a nyírfalé után és eltűnik a nyírfalé leállása előtt), általában 2 hét.

 

A lista leírásának egyi másik változata.

Széva, (nyírfalé)

Ami pedig gyógyírként a rák ellen és a sugárzások ellen, talán az egyetlen vagy legalább is a leghatékonyabb az a nyírfa nedv (kéreg alól megcsapolni tavasz kezdetén ,mikor kezd megindulni), ezt követően a leghatékonyabb a nyírfakéreg tea.(15b lista).

(A nyírfa fehér kérgű és hegyvidéken található.) A szezonja tavasz kezdetén van és rövid ideig tart(néhány hét.-1-2 hónap maximum)(a kifagyástól – zöldülésig, a levelek megjelenéséig, pontosabban mikor zöldülés előtt kezd zavarossá és nem jó ízűvé válni)

A nyírfa(kéreg)nedvből ( szévának nevezzük mifelénk) mivel rövid ideig igazán hatékony az évben ( tavasz kezdetén), ezért a lényeg, hogy minél több menjen át a szervezeten, minél többet igyunk ez időszak alatt, akár két hordónyit is ha tudunk egy nap víz helyett vizet pedig nem szabad inni! Szévából frisset kell inni mindig, a csapolástól 24 órán belül meg kell inni, aztán már nem jó, újat kell csapolni (minden nap!!!!!)

(A széva nem szabad fémet érintsen, csapolásnál sem, és másutt sem, és nem szabad mocsaras, vagy súgárfertőzött, vagy szennyezett, vagy hőforrással, termálvizzel rendelkező vidéken,  gyüjteni, illetve vízparton a sok felszívott víz miatt csökken a hatékonysága(a hatóanyag több vizben oszlik el és csökken a koncentrációja, jóval több „szévát” (nyírfa nedvet) kellene inni ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag menjen a szervezetbe) és esővizzel sem szabad keveredjen és napnak se legyen kitéve)Finom édeskés íze van, ha jó. Ha savanykás, vagy zavaros, el kell lökni és a csapolás utáni 24 óra után is, különben ellenkező hatása lehet). Nem szabad repedt, vagy penészes legyen a fa, V betű alakú vágást ejtünk a fának északi részén hogy a tökéletesen tiszta üveg, vagy műanyag palack, melyet gyűjtésre felkötünk napközben a naptól védve legyen, és a V betűnek az alsó pontjába egy kiálló műanyag, vagy fa csapot helyezünk amelyen a nedv az odakötött palackba áramlik, tilos fémcsapot használni! Ajánljuk, hogy önök, gyűjtsék, mert a friss levegő is jót tesz, sőt az lenne az igazán ajánlott, hogy ott helyben igyanak, fogyasszák a nedvet a fák közt körbe járva, egy-egy kicsit más-más fától, de ha nem lehet, akkor olyanoktól kell venni akik naponta garantáltan friss csapolással jönnek és biztos, hogy betartják ezeket a szabályokat! Minden nap más és más fát(fákat) kell megcsapolni, az előzőnek a csapolásába, a V betű-be, a fa tövétől vett földet kell tömni, hogy a fa regenerálódjon, helyrejöjjön, amúgy pedig időközönként a csapolás közben a V betűket tisztitani kell aszennytől, elzáródástól, penésztől, a fa be akarja zárni a sebet, stb. Még egy megjegyzés, a V betű szélessége ne legyen kb. a fatörzs szélességének egyharmadánál nagyobb, mondjuk, óvjuk a fákat! Még nekünk is és másoknak is szükségük lehet rájuk.

A nyirfanedv(széva) 5 ször hatékonyabb mint a nyirfakéregből készült tea, de vegyék figyelembe minden teánál és így a nyirfakéreg teánál is a teákra vonatkozó általános szabályokat is.

A nyirfanedv egeszséges embereknek is nagyon ajánlott, megelőzésképpen ,A „MIHAI”(MIHÁLY)bácsi, azt mondta, hogy ez az élet vize. Aki elkezdi a kezelést, annak legalábbis legyen egy mellékhelység az első napokban a közelében, és aki megiszik belőle legalább 20 litert egy évben, az abban az évben nem hal meg, akármilyen beteg is volna.

Olvassák el az általános szabályokat is a teákhoz.

A nyírfalé egyéb áldásos hatásairól az alábbi oldalt is javasoljuk:

http://antalvali.com/nyirfanedv.html