Lista 10 Compresă împ. durerii

Lista 10
(Compresă.): - Taie boala
şi scoate boala înafara organismului, ameliorează durerile, bun pentru articulaţii, sistemul osos, îmbunătăţeşte funcţiile organismului, (vederea, gândirea, circulaţia sângelui, etc.), se foloseşte împotriva răcelii, etc., se foloseşte, ca adjuvant la tratamentele interioare.

      Pentru fiecare compresă se folosesc 5 făşii de pânză de cearşaf alb de 15 cm lăţime şi lungime cât necesită locul dureros. Pânzele se aplică pe piele una peste alta după ce s-au înmuiat fiecare, în ordinea următoare: prima pânză se înmoaie în Ceaiul de Băut din ziua  respectivă (dacă se bea ceai) şi se aplică direct pe piele; pânza a doua se înmoaie în Lapte fiert şi se aplică peste prima pânză; pânza a treia se înmoaie în Ţuică de prune de 52 –54 (50-55) de grade şi se aplică peste pânza a doua; pânza a patra se înmoaie în Vin alb limpede şi se aplică peste pânza a treia; pânza a cincia se înmoaie în Vin roşu limpede şi se aplică peste pânza a patra. Peste ele se pune un strat de Frunze de Sfeclă de zahăr sau o Felie Subţire de Sfeclă de zahăr de grosime 2 mm tăiată în lung – Beta vulgaris var: altissima (folium aut verticalis, tenuis segmentum)
(Se poate înlocui frunza de sfeclă cu Frunză de PodbalTussilago farfara (folium), Frunză de BrustureArctium lappa (folium) sau Frunză de Viţă-de-vie, Fără părVitis vinifera (folium calvus)). Compresa se aplică 6-8 ore în fiecare noapte (10-20 de zile sau cât e necesar)  pe locurile dureroase sau clasic în cele 4 locuri: 1- în jurul frunţii roată, de la rădăcina părului până la vârful nasului
(1b- în jurul feţei, de sub bărbie, până în creştetul capului, prin faţa urechilor) 2- în jurul gâtului, 3-în jurul pieptului pe sub braţe, 4- în jurul burţii peste ombilic. (totdeauna circular, în jurul membrului, corpului, trunchiului, articulaţiei, etc.), iar în cazul în care nu este vorba doar de ameliorarea durerilor, sau de răceli sau alte lucruri simple, ci de regenerarea organelor, de exemplu, atunci se foloseşte minim 40 de zile, sau în cazul în care se foloseşte ca şi o completare la un alt tratament, atunci, de obicei trebuie folosit până ţine tratamentul bolii respective.
     
Dacă după 2 ore compresa nu ia temperatura corpului şi provoacă frisoane, senzaţie de fiori de gheaţă sau piele de găină se ia jos şi se pune iar noaptea următoare.

      După luarea compresei locul de aplicare se frecţionează cu o Soluţie de:
1/2 parte Spirt Sanitar de 80° - Spiritus medicinalis (80°) şi 1/2 parte (în părţi egale) din uleiul volatil(olea aetherea), a următoarelor plante, care la nevoie se poate înlocui cu apă de colonie(aqua aromatica) sau parfumuri naturale(hedychrum naturalis) făcute din plantele respective:
 
a.)-LevănţicăLavandula angustifolia,
 b.)-LăcrămioareConvallaria majalis,
 c.)-Narcise Narcissus stellaris sau Specii de narcise - Narcissus species (Narcissus poëticus, …),
 d.)-Trandafir - Rosa centifolia sau Specii de trandafiri - Rosa species, şi

 e.)-VioreleViola mirabilis sau Viola odorata.