Rugăciunea şoferilor

Rugăcine către Sf. Cristofor

 

Atotputernice, mărite, bunule Doamne DUMNEZEULE, pentru meritele Sf. Cristofor, prin mijlocirea lui, dă să am în faţă permanent învăţătura Ta: „... cum doriţi să vă facă vouă oamenii, aşa să le faceţi şi voi lor”, ... şi „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!”

De aceea doresc să conduc cu atenţie, cu precauţie, politicos şi fără greşeli, ca să nu vatăm cu frica, cu tensiune nervoasă, nenorocire, amărăciune, nici pe cei care vin faţă în faţă cu mine, nici pe cei care-i depăşesc sau îi duc în maşină.

Doamne înaţă-mă să conduc preventiv, nu permite să mă cuprindă boala superiorităţii sau a vitezei.

Dă Doamne ca toate drumurile mele să fie încoronate cu fericirea sosirii, să putem spune cu toţii: „ să fie binecuvântat DUMNEZEU pentru că am sosit cu bine!” Amin

Sfinte Cristofor, sfântul păzitor al şoferilor, roagă-te pentru noi !

 

Rugăciunea şoferilor

 

Doamne ISUSE CRISTOASE! TU în cursul vieţii Tale pământeşti te-ai angajat la drum periculos spre Egipt şi cunoşti şi pericolele care ne pândesc pe noi în timpul drumului. TE rog să mă conduci şi pe mine, ca pe craii de la răsărit cu steaua Iubirii tale, ca să nu vatăm pe nimeni, cu nimic în timpul drumului. Apără şi viaţa celor care călătoresc cu mine, ca să ajungem cu bine.

Amin.