Îndulcire

Îndulcire:

Ceaiurile de băut se recomandă a se bea fără îndulcire, sau îndulcite cu siropurile naturale recomandate de „UNCHIUL MIHAI”: Zmeură - Rubus idaeus, Mure - Rubus caesius, Vişine - Prunus cerasus, Afine - Vaccinium myrtillus, Brad - Abies alba, Lămâie - Citrus limon.
Siropurile se pot prepara în trei feluri.
          1.)- cu zahăr pentru cei care nu au diabet,

          2.)- cu îndulcitor pentru cei care au diabet,  şi:
         
3.)- respectiv fără zahăr şi fără îndulcitor, pentru toată lumea.
Această a treia variantă, (fără zahăr şi fără îndulcitor), ar fi de indicat pentru toată lumea, doar că are câteva inconvenienţe:

          a.) nu prea ţine, adică nu prea stă, se alterează sau fermentează repede, adică în acest caz e nevoie ca siropul oarecum să se prepare şi să se bea deodată cu ceaiul

          b.) siropul preparat fără zahăr şi fără îndulcitor, nu este suficient de dulce.!

Mierea se admite în anumite cazuri pentru îndulcire, dacă pacientul nu are diabet. De asemenea zahărul nu este indicat pentru nimeni.
         
Deci cel mai indicat este a se consuma ceaiurile „de băut” fără îndulcire, sau cu siropurile naturale recomandate de „UNCHIUL MIHAI”. Bineînţeles din siropurile recomandate de UNCHIUL MIHAI, se poate folosi chiar şi de un singur fel, oricare dintre ele, dar cel mai recomandat ar fi să se folosească cât mai multe feluri, minim 3, dar pe cât posibil toate, astfel:
          a.) în fiecare zi alt fel, timp de şase zile, după care în a şaptea zi reîncepem cu primul fel, şi aşa mai departe, sau:
         
b.) săptămânal alt fel, timp de şase săptămâni, după care în a şaptea săptămână, iarăşi reîncepem cu primul fel, şi aşa mai departe, sau:
          c.) toate amestecate, sau cel puţin cât mai multe, şi folosite împreună în fiecare zi. (Siropurile favorizează înmulţirea şi întărirea sângelui.) Pentru cei diabetici se poate îndulci cu zaharină.