Prelucrarea şi conservarea plantelor

Prelucrarea şi conservarea plantelor

De obicei părţile, care se culeg în anotimpul respectiv, dintr-o plantă, se pun la uscat, într-un strat cât mai subţire, pe coli mari de hârtie, în locuri uscate unde nu bate soarele şi circulă un pic  aerul, timp de o săptămână, două, până se uscă. Se mărunţeşte. Aşa este mai uşor de depozitat(şi de transportat), de pregătit amestecul pentru ceai, şi de fiert. Plantele de diferite feluri să le depozitaţi separat, nu le amestecaţi, nici în timp ce le uscaţi, nici la depozitare. Este bine să le depozitaţi în pungi, sau cutii, nu prea mari, din hârtie sau carton, în locuri uscate, ferite de soare, unde circulă un pic şi aerul, şi nu prea îngrămădite, astfel încât să nu se mucegăiască. Scrieţi pe fiecare cutie, sau pungă de hârtie, ce fel de plantă conţine! În cazul în care, din anumite plante, pentru anumite ceaiuri, se cer anumite părţi de plantă, atunci părţile respective se colectează, se uscă şi se depozitează separat şi bineînţeles se scrie adecvat şi pe pungile-, sau cutiile de hârtie(sau carton) în care se depozitează.